TV ROZAFA - Ne jemi kudo!

Switch to desktop Register Login

KETE VIT NUK DO TE KETE FORMULARE A3

Maturantët edhe këtë vit janë të prirur në përzgjedhjen e degës së Drejtësisë dhe Ekonomisë. Kjo gjë deklarohet nga specialisti i Agjencisë Kombëtare të Provimi. Edhe pse dhjetëra qindra studentë që kanë mbaruar këto degë vitet e mëparshme vijojnë të jenë pa punë, nuk ka ndikuar në tendencën e maturantëve për të zgjedhur pikërisht këto degë. Sipas Fagut, duke qenë së fillimin e javës që vjen publikohet formulari A2, ku maturantët do të listojnë 10 degët që dëshirojnë të ndjekin studimet e larta, ata duhet të tregojnë shumë kujdes në përzgjedhjen e preferencave. Sipas tij, degë ku ka më shumë mundësi punësimi janë Teknologjia e Informacionit si dhe Mësuesia.Statistikat thonë 1/7 studentë kërkojnë të vazhdojnë për juridik dhe gati 3/7 studentë kërkojnë të vazhdojnë ekonomikun. Kjo gjë vërehet edhe nga lëndët që ata kanë zgjedhur që të japin si provim me zgjedhje, ku përqindjen më të madhe e zënë lëndët Qytetari, Histori, Ekonomi dhe Gjuhë e Huaj. Me sa duket, të rinjtë shqiptarë nuk e mendojnë shumë si të gjejnë punë para se të nisin universitetin. "Kërkesat për degën e juridikut dhe të ekonomikut në përgjithësi është si një modë masive tek të rinjtë shqiptarë. Por përfundimi i studimeve të larta ofron shumë pak mundësi punësimi, gjë kjo që është vërtetuar edhe nga studentët e viteve të mëparshme.  "Preferenca e parë, e dytë dhe e tretë mund të tolerohen që të jenë më poshtë me pikët e fituesit të fundit të vitit të shkuar, me shpresën se do të ulen pikët. Dhe unë besoj që do të ketë ulje për shkak të forcimit të kontrollit gjatë administrimit të provimeve dhe rezultatet e ulëta të maturantëve, por në të katërtën pastaj duhet të kesh programe studimi që i kapërcen, je mbi to. Po ashtu, ai konfirmon se këtë vit për maturantët nuk do të ketë formular A3 për të korrigjuar gabimet

Hits: 134

Subcategories

Copyright © 2013 TV ROZAFA - Ne jemi kudo!. All Rights Reserved. Designed by Keminet.net

Top Desktop version